Algemene berichten

BROERS/ZUSSEN GEBOORTEJAAR 2019
Begin februari starten de inschrijvingen en voorrang  van broers/zusjes bij ons op school.
Op onze lijst hebben we al 11 broers/zussen staan maar om zeker niemand over het hoofd te zien, wil ik jullie vragen om me (dringend) even een berichtje/mail te sturen als jullie nog een kindje hebben geboren in 2019.
We houden jullie zeker op de hoogte wanneer zoon- of dochterlief ingeschreven kan worden.

TROOPERTIJD
Al heel wat mensen hebben online al heel wat aankopen gedaan! Samen hebben we al bijna 50 euro bij elkaar gespaard!
Dikke dikke dankjewel! 💋💋💋
Maaaaaar…jullie kunnen nog steeds mee helpen sparen bij elke online aankoop die jullie doen!
Januari staat elk jaar opnieuw garant voor soldekes. Ben je van plan online wat solden te scoren?
Denk dan even aan Vzw vriendenkring De Step en passeer voor elke aankoop eerst via www.trooper.be/koopjes.
Op die manier geniet jij niet alleen van kortingen, maar krijgt VZW vriendenkring De Step ook een mooie commissie van de webshop waarbij jij iets koopt. En eum… met die kortingen mag je gerust twee keer zoveel shoppen als anders 😉.
Dikke merci alvast om aan ons te denken;

POETSKALENDER
Hieronder kan je de link vinden om de poetskalender in te vullen.
Zoals je ziet staan er nog wel wat plekken open. Het zou fijn zijn als jullie hem snel invullen.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ubiXUMOJ1xlcdFsmIw-ub7wFSyyHi5Ud1d0D4hF-VjM/edit?usp=sharing

OPVOEDINGSWINKEL
Heb je interesse? Heb je vragen?
Je kan de folder van de opvoedingswinkel in onderstaande link lezen.

 

Bijlage opvoedingswinkel

Berichten uit de klassen

KLAS GEEL

De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!
We zijn fijn gestart in onze klas. Er waren een aantal nieuwe dingen in de klas en daar hebben we ons al mee geamuseerd: de lichtbak, het smartboard, de bankjes in de gang,... tof tof! We deden een onderzoekje rond de sneeuwman en maakten er ook enkele van klei en papier. Ook leerden we Coco kennen. We lazen zijn verhaal en deden er een tekenronde over. Kijk maar op onze blog! https://klasgeel2021.blogspot.com/
Dikke knuffel! Lieze

KLAS ROOD

Mijn allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!
We zijn fijn gestart in de klas met een nieuwe voorraad boeken, fijne spelletjes, bouwen met lego,  bakjestijd,...Kijk maar eens op onze blog!
In de vakantie hebben we ook onze nieuwe bankjes in de gang geïnstalleerd! Handig! Nu hebben we allemaal een plekje om te zitten én kunnen we zelfstandig onze laarzen opbergen. 
We zijn bijna door onze voorraad vochtige doekjes… Een kleine oproep om nog eens een pakje mee te brengen naar de klas.
Nog even ter herinnering om fruitjes al thuis te schillen.  Bij banaan zeker een doosje mee geven.
Alvast dikke merci! Fijn weekend allemaal!

KLAS BLAUW

Eerst en vooral, mijn beste wensen voor 2021!
De voorbije week hebben we veel gedanst en zijn we met onze nieuwe makedo box aan de slag gegaan. Bijgevolg is het kartonnen zwaarden en schilden arsenaal sterk uitgebreid in de blauwe klas. Ook deden we dinsdag en donderdag ‘bakjestijd’.
Vanaf woensdag is het elke dag ‘techniekdag’ in onze klas. We doen dan allerlei technische activiteiten. Zo hadden we het deze week over elektriciteit en speelden we met onze Bee-bots. Voor alle beelden kan je terecht op onze blog.
Fijn weekend!

KLAS GROEN

De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!
Voorbije week hebben we vooral veel activiteiten gedaan met onze nieuwe smartboard! We hebben ook volop zitten rijmen en we leerden 2 nieuwe letters: de letter ‘r’ en de letter ‘l’. Filmpjes over deze letters kan je vinden op onze klasblog.
Denken jullie aan een doosje papieren zakdoekjes. Dank je!

KLAS FUCHSIA

De allerbeste wensen voor 2021! We zijn er al goed ingevlogen in dit nieuwe jaar.
Rekenen tot 100 lukt ons steeds beter!
We rekenden deze week ook met allerlei spelletjes, wat waren we gemotiveerd om te rekenen :-)!
Speel je thuis ook wel eens een spel met een dobbelsteen? Laat je kind dan eens het getal erbij tellen i.p.v. stapjes te zetten, dat kunnen ze al goed.
De komende weken doen we wat meer testjes, dus zal er wat minder op het werkplan staan.
We zijn ook begonnen aan een project rond dieren verzorgen, wat weten de kinderen daar veel over te vertellen! We denken samen na over een nieuw klasdier, na de wandelende takken van Lou die vorig jaar een tijdje bij ons gelogeerd hebben :-). De kinderen mogen nog steeds een foto van hun huisdier tonen tijdens de natuurronde. Kleine huisdieren zijn ook welkom in de klas, als je dit even met Sylvie afspreekt.
We leerden ook een nieuw ijskoud liedje, brrrrr. Hopelijk komt er ook echt sneeuw aan, dat heeft onze weerman/vrouw eens wat anders te vertellen dan koud, grijs weer :-).
Wat staat er volgende week op het programma?
- Dinsdag: LBV en sport en spel → denk eraan de turnzak terug mee te geven!
- Donderdag: natuurronde en rekensport
- Vrijdag: sommentest.
                Joepiejeej… we mogen weer gaan zwemmen ❤️🥳
!!!!! Volgende week geen sommenhuiswerk op papier, maar digitaal op Bingel. De inloggegevens vind je op het werkplan !!!!!!!
Fijn weekend allemaal!!

KLAS ORANJE

De allerbeste wensen voor 2021!
We zijn er weer volop ingevlogen, eind januari komt ons 1ste rapport eraan!
Hier en daar een testje, blijf dus thuis heel frequent - maar telkens kort - oefenen op het automatiseren: lezen, + en -, binnenkort ook splitsen. Zorg dat de oefenkaartjes uitgeknipt zijn en in het rekendoosje zitten. We gebruiken de kaartjes ook in de klas!
Wij zijn in volle verwachting voor de eerste sneeuw. Moest het zover zijn, breng gerust je slee mee. Zorg ook dat je kind erop gekleed is, want we gaan er dan ook volop van genieten als het zover is!

KLAS TURQUOISE

De allerbeste wensen voor 2021!
We zijn er weer volop ingevlogen, eind januari komt ons 1ste rapport eraan!
Hier en daar een testje, blijf dus thuis heel frequent - maar telkens kort - oefenen op het automatiseren: lezen, + en -, binnenkort ook splitsen. Zorg dat de oefenkaartjes uitgeknipt zijn en in het rekendoosje zitten. We gebruiken de kaartjes ook in de klas!
Wij zijn in volle verwachting voor de eerste sneeuw. Moest het zover zijn, breng gerust je slee mee. Zorg ook dat je kind erop gekleed is, want we gaan er dan ook volop van genieten als het zover is!

KLAS GOUD

Eerst en vooral: de allerbeste wensen! Dat we gespaard mogen blijven van Corona en dat dat beestje maar snel weg is!
We zijn van start gegaan met de Cito- testen. Daardoor is er geen dictee en geen sommentest. 

Volgende week wordt Sport en spel gewisseld met klas zilver owv de FLL! Wij zullen op dinsdagvoormiddag turnen in plaats van op maandag. Klas Goud en Wit hebben rekentuin aangepast. Er staan heel wat planten op slot, daar kunnen we even niet op oefenen.
Bij elke plant zouden we 5 of 6 sterren moeten halen. We maken nog steeds per week 4 planten, maar proberen ook onze sterren omhoog te krijgen!  Een dubbele uitdaging dus!
Er komen ook nog elke dag 2 plantjes bij, namelijk ‘vermenigvuldigen’ en ‘delen’. We merkten dat de tafels niet zo vlotjes gaan, dus daar zetten we op die manier extra op in!
Het 4de leerjaar gaat van start met een PW. In het weekend mag er al eens nagedacht worden over een onderwerp. 🙂
Het 3de leerjaar gaat werken aan een project over België en de provincies. Ieder van ons krijgt een provincie, want we hebben net 10 provincies, dus dat komt goed uit! 🙂 Wij maken een wapenschild van onze provincie. Dat gaat leuk worden! We houden jullie verder op de hoogte!

KLAS WIT

De beste wensen voor 2021!!!
We zijn gestart met de Cito-testen, daarom ook op donderdag geen dictee en op vrijdag geen sommentest, we moeten onze grijze cellen ook eens kunnen ontspannen!
Even een aandachtspuntje : sommige kinderen komen te licht gekleed naar school. Omdat nu de hele tijd de vensters en deur openstaan en het buiten kouder wordt, daalt natuurlijk in de klas de temperatuur ook! Geef de kinderen een extra trui mee, een warme sjaal, muts, zodat ze zich toch lekker warm kunnen houden!
De kinderen van het 4de lj hebben een onderwerp gekozen voor hun PW, daar werken ze de volgende weken verder zelfstandig aan, op het werkplan zullen de stapjes die ze moeten doen steeds vermeld staan.
De kinderen van het 3de lj werken aan een nieuw project “België en de provincies”, elk kind onderzoekt een provincie, één kind gaat ons verrassen met alle weetjes over “Het koninkrijk België”. Het stappenplannetje werd met hen gedeeld op hun Drive, zo kunnen jullie alles meevolgen!

KLAS PAARS

Ook van klas paars de beste wensen voor 2021! 🎇
We zijn de voorbije week gestart met de CITO-testen.  Begrijpend lezen is al achter de rug, woehoew! Volgende week staan de basisbewerkingen van wiskunde op het programma en de CITO-dictees van de niet-werkwoorden.
Daarnaast draaien de PW-voorstellingen op volle toeren!  Deze week leerden we heel wat bij over coeliakie (Hayley) en goud (Efe).
Via deze link kan je zien wie er volgende week aan de beurt is https://docs.google.com/spreadsheets/d/1_Yz5559HUdeitjXkYMNmLLcZ_eEPjRBtP-kxsWPXg70/edit#gid=0
En via deze link wie de week erna:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1uFUkU6RfMnEaWuvmcKtR7YsgKQFN9453GrE72WDcJWg/edit#gid=0
Kinderen die nog niet helemaal klaar waren geraakt tijdens de vakantie gelieve dit weekend alles in orde te brengen!
En volgende week donderdag 14 januari is het ein-de-lijk zover, de langverwachte First Lego League Finale (online event).  
Niet vergeten te duimen allemaal! 👍👍

KLAS ZILVER

De laatste loodjes voor FLL: donderdag is het jurytijd, hét moment van de waarheid!  Zeker de T-shirt niet vergeten.
Voor de CITO-toetsen staat begrijpend lezen en spelling op het programma. 

De PW-voorstellingen draaien ook op volle toeren.  Op het menu van volgende week:
      - maandag: PW Italië van Merel en Denise
      - dinsdag: PW oude Grieken van Rien, Arttu en Charlie
      - woensdag: PW Mode van Toke
      - donderdag: PW grondstoffen van Nyoh
      - vrijdag: KAHOOT
En vrijdag gaan we voor het eerst sinds lang nog eens zwemmen!!

Poetskalender

Salviastraat 7, 3580 Beringen
TEL: 011 42 29 77
FAX: 011 45 27 43
EMAIL: info@destep.be

VZW Vriendenkring “De Step”
REKNR: BE96 9799 2728 12