Algemene berichten

We maken er met zijn allen een “magisch” schooljaar van!

HELPEN JULLIE ONS MEE OM EEN CENTJE BIJ TE VERDIENEN…

TROOPER 

Trooper.be is een site die samenwerkt met meer dan 600 webshops en De Step heeft nu zijn eigen pagina.  

Als jullie via deze pagina naar jullie favoriete webshop gaan om een cadeautje te kopen voor Sinterklaas, de feestdagen of eender welke online aankoop die je in de toekomst wenst te doen, dan wordt er een klein percentage van jouw aankoopbedrag overgemaakt aan onze VZW. Je betaalt dus niks extra!  Op deze manier helpen jullie ons aan een extra centje en dat kunnen wij dan weer herinvesteren in het voordeel van onze leerlingen op school. Een mooi buitenpaviljoen, extra fietsen, nieuwe boeken voor kwartierlezen, …

Enkele voorbeelden van aangesloten webshops:

Coolblue, Bol.com, JBC, Dreamland, Krëfel, Torfs, Decathlon, Ici Paris XL, Media Markt, Center Parcs, ZEB, Allekabels, Vakantieveilingen, Nike, E5 mode, Proximus, …

Hoe kunnen jullie ons helpen ?

1) Je surft naar www.trooper.be/destep

2) Je kiest een webshop waar je iets wilt aankopen.

3) Je krijgt dan een pop-upscherm waar gevraagd wordt of je je emailadres wilt ingeven. Als je dit doet, krijg je mail waarin staat hoeveel jouw aankoop opgebracht heeft voor onze VZW. Geef je hierin ook je naam en voornaam in, dan vernemen wij dat jij ons gesteund hebt. Dit moet je zeker niet invullen als je dit niet wilt. Je kan in dit scherm ook doorklikken naar de webshop.

4) Eens in je webshop merk je niets meer van Trooper. Dan kan je gewoon je artikel zoeken en je aankoop afronden zoals je dat anders doet.

Als je gevraagd wordt welke vereniging je wilt steunen moet je VZW vriendenkring De Step intikken. 

Alvast heel erg bedankt om ons op deze manier te steunen!

POETSKALENDER

Voor deze periode (tot en met de kerstvakantie) zijn er nog enkele plaatsen open in de poetskalender.
Enkele klassen zoeken nog een lieve poetsmama of -papa.
Kerstvakantie: Klas geel en paars
Dus nog maar 2 te gaan en dan komt volgende week de nieuwe poetskalender in de Steproute

Je kan je opgeven via onderstaande link.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nDPbCd5KoWzDBc-7WLyv9EgxMAsY4THYsup7D3yTiVA/edit?usp=sharing

PEDAGOGISCHE STUDIEDAG 

Woensdag 9 december houden we onze 2de pedagogische studiedag.
De kinderen hebben dan geen school.
Je kan de Petteflet contacteren als je opvang nodig hebt. 

KADOOTJES VOOR DE KERSTFEESTJES

Traditiegetrouw worden er voor de Kerstfeestjes in de klas naampjes getrokken in de klas.
Het naampje dat zoon- of dochterlief heeft getrokken blijft geheim 🙂 tot bij het uitdelen van de kadootjes in de klas.
Het is niet de bedoeling om een kadootje te gaan kopen!!

In deze Corona-periode vragen we om enkel te knutselen, schilderen, tekenen, breien of haken (laat je creativiteit maar de vrije loop) en
NIET iets te bakken, koken voor het vriendje uit de klas.

Berichten uit de klassen

KLAS GEEL

Deze week was het “Sint-week”. Dat zorgde voor heel wat spanning en enthousiasme. 

Maandag vonden we onze schoentjes, gevuld met allerlei lekkers. We speelden zelf ook Pietjes en gingen over de ‘daken lopen’ en pakjes bezorgen. Dinsdag namen we afscheid van onze spiekpietjes, hun taak zit erop, want… woensdag ontmoetten we de Sint! We hielden een videogesprek met Sinterklaas en Piet. Ze hadden een hele zak cadeautjes klaargezet voor de gele klas! Wat waren we blij met al dat nieuwe speelgoed! We hebben er al enthousiast mee gespeeld! Ook onze vaste momenten kwamen aan bod: de bakjestijd lukte super, tijdens de tekenronde werd er mooi getekend, de tiktak was superleuk,... 

Sam, onze stagiaire kleuteronderwijs, hielp mee in de gele klas. Deze week heeft ze vooral de tijd genomen om de kleuters te leren kennen, het reilen en zeilen van de klas te ervaren,... volgende week gaat ze meer op de voorgrond treden. 

Jerine, stagiaire kinderzorg, hebben we even moeten missen omwille van de griep. Ze is nog niet helemaal genezen, dus het zal afwachten zijn wanneer ze terug kan komen. 

Maandag is het fotoronde! Je mag voor zondagavond een foto doorsturen naar geel@destep.be of via whatsapp. 

Onze vochtige doekjes zijn weer op. We gebruiken ze voor de vieze mondjes en wangetjes, handjes af te vegen, snottebellen te verwijderen en ook voor vieze billetjes. We hebben er dus veel nodig. 

Jullie mogen dus allemaal  een pak vochtige doekjes meegeven! Dankjewel! 

Tip: een ongeschilde banaan mag je ook altijd in een bananendoos doen. Of schrijf de naam van je kleuter erop. Hetzelfde met een mandarijntje. Soms krijgen we 5 bananen en 4 mandarijntjes binnen en is het moeilijk om te onthouden wie welk fruitje mee had.  😉

Dikke knuffel, Lieze

KLAS ROOD

Wat superfijn ! We kregen een leuk bezoek van Sint en Piet!We deden deze week nog superfijne dingen rond Sinterklaas.  Knutselen, schilderen, tekenen, dansen,...

Kijk maar eens op onze blog!

 

Maandag start er weer een weekje stage van Cato.  Ook Shana is nog in de klas.

Denken jullie er nog aan om het fruit in  een doosje mee te geven?!

Ook als je banaan mee geeft.

Alle andere fruitjes graag geschild én in een doosje mee geven!

 

Fijn sinterklaasweekend!

Kath

KLAS BLAUW

Maandagochtend waren onze schoenen gevuld met allemaal lekkers!  Met andere woorden, enkel flinke kinderen en leerkrachten in de blauwe klas. Woensdag hebben we even met de Sint kunnen praten via een videogesprek. Op onze blog kan je de beelden terug vinden.

Denken jullie er nog even aan om pantoffels mee te geven als dit nog niet gebeurd is. Met het regenweer doen we onze schoenen uit in de klas en het kan daar nu wel eens koud zijn door te verluchten.

KLAS GROEN

Wat werden we deze week verwend! Maandag vonden we in onze pantoffel heel wat lekkers en op woensdag  ontmoetten we de Sint via een videogesprek! Wat waren we blij met al het nieuwe speelgoed!

Foto’s vinden jullie op de groene blog.

Het is af en toe best wel eens koud in de klas door te verluchten. Gelieve je kind warm aan te doen of iets extra mee te geven.

Geniet van jullie weekend!

KLAS FUCHSIA

Wat een feestweek was me dat! Maandag waren onze schoentjes goed gevuld en vierden we de verjaardag van Zümra en Bianca. Dinsdag 

was Valerie jarig en woensdag Cyèl. Toen hadden we ook hoog (virtueel) bezoek van de Sint. We zongen ons zelfgemaakte liedje, wat was hij er blij mee! Naast een applaus zong de Sint en Piet ook voor onze jarige, hoe leuk!!

Na al dat feesten is het volgende week weer een ‘normale’ week :):

  • dinsdag: LBV en sport&spel
  • woensdag: een vrije dag 
  • donderdag: natuurronde en rekensport
  • vrijdag: dictee: het blauwe dictee mapje gaat maandag mee naar huis. 

Nu Sinterklaas dit weekend weer met zijn stoomboot richting Zuiden vaart, beginnen wij te knutselen en schrijven voor de eindejaarsperiode. Met als afsluiter: een MAGISCH kerstfeest op vrijdag 18 december.  In de klas trekken we naampjes. Dit jaar maken/bakken de kinderen geen pakje thuis. We knutselen een cadeautje in de klas! We gaan het ook inpakken en onder onze kerstboom leggen. 

Tot slot nog even dit: we verluchten de klas de hele dag door, waardoor het nu wel wat kouder is in de klas. Geef gerust een extra dikke trui mee! 

Geniet van het Sinterklaasweekend!

KLAS ORANJE

Het was weer een super leuke Sintweek! Kiekjes en filmpje op Seesaw!

De komende 2 weken focussen we vooral op extra inoefenen en herhalen van onze leerstof. 

Met als afsluiter: een MAGISCH kerstfeest op vrijdag 18 december. 

We zullen naampjes trekken en knutselen een cadeautje in de  klas! We gaan het ook  inpakken en bewaren onder onze kerstboom! 

  • woensdag: een vrije dag 
  • donderdag: levensbeschouwing

vrijdag: sport en spel, dictee (letters én woorden!!): zie blauwe bestekmapje! Elke dag oefenen!

KLAS TURQUOISE

Het was weer een super leuke Sintweek! Kiekjes op Seesaw!

De komende 2 weken focussen we vooral op extra inoefenen en herhalen van onze leerstof. 

Met als afsluiter: een MAGISCH kerstfeest op vrijdag 18 december. 

We zullen naampjes trekken en knutselen een cadeautje in de  klas! We gaan het ook  inpakken en bewaren onder onze kerstboom! 

  • dinsdag: sport en spel
  • woensdag: een vrije dag 
  • donderdag: levensbeschouwing

vrijdag: dictee (letters én woorden!!): zie blauwe bestekmapje! Elke dag oefenen!

KLAS GOUD

Wat heeft de Sint leuke cadeautjes gebracht! We waren er héél erg blij mee! Dankjewel!
We zijn ook van start gegaan met het schrijven en maken van een Nieuwjaarsbrief. Daar zijn we heel erg fijn aan bezig! Het gaan leuke werkjes worden. Jullie moeten nog even wachten om het resultaat te mogen zien en horen 🙂 

We hebben naampjes getrokken voor het Kerstfeestje. Iedereen heeft 1 ander kind zijn/haar naam getrokken. Hij/zij moet iets maken voor het getrokken kind. Het is niet de bedoeling dat je iets koopt. Materiaal om iets leuks te creëren, mag natuurlijk wel gekocht worden. Dat cadeautje hadden we graag op maandag 14/12 in de klas. Zo kunnen we die week in Kerstsfeer vertoeven. Het moet ten laatste donderdag 17 december in de klas zijn. 

Verder werkten we aan onze kribbelkrabbeltekening, onze krantenjob en enkelingen moeten hun vraag over planeten nog afronden

De kribbelkrabbeltekeningen zijn écht heel mooi geworden!

KLAS WIT

De presentaties van ons project ‘Het dierenrijk’ zijn van start gegaan, wat een juweeltjes van opzoekwerk, vragen beantwoorden, foto’s en filmpjes tonen,... de kinderen hebben dat super goed gedaan!!! Volgende week zijn de volgende groepjes aan de beurt.

Met de vensters en de deur van de klas steeds open (corona) kan het nogal koud worden. Zorg ervoor dat de kinderen goed warm gekleed naar de klas komen, een fleecedekentje over onze benen of rond onze schouders kan hier extra warmte geven, de kinderen mogen dit meebrengen!

Volgende week starten we aan het knutselen en schrijven van onze nieuwjaarsbrieven

We hebben ook naampjes getrokken voor de kerstcadeautjes, deze worden niet aangekocht, maar door onze eigen handen geknutseld. Ze moeten ten laatste donderdag 17 december mee naar de klas gebracht worden!

KLAS PAARS

Ons prothese-skateboard en onze airbaghoodie (ter bescherming) krijgt vorm! We zijn volop bezig met het maken en afwerken van onze posters! Later meer hierover! 🙂 

Ondertussen hebben we al contact gehad met heel wat experten: Joke, Filip, Willem, Ludo, Frederik, Patrick,...  

Wat hebben we veel geleerd! Zaaaalig!!!

Volgende week wordt nog even goed doorwerken. 

Voor wiskunde staan er nog 2 toetsen gepland en voor taal weer een herhalingsdictee van FLITSEN 3. 

Hou dus even de checklisten mee in de gaten.  Checklist vergeten? Geen nood! Alles staat ook op Google Classroom!😉

Het PW moet afgewerkt worden zodat we na de vakantie kunnen starten met de voorstellingen. 400 à 500 woorden voor de 5des, 900 à 1000 woorden voor de 6des.

Onze naampjes voor het kerstfeestje worden vorige week al getrokken.  Het is de bedoeling dat de kinderen iets knutselen voor elkaar.

⭐⭐⭐Belangrijk!! ⭐⭐⭐ Om deel te kunnen nemen aan het online EVENT van de FLL moeten de 6des een GDPR-document invullen! Dit zit in de boekentas!

KLAS ZILVER

Voor het het PW hebben we nog één schrijfweek en één “puntjes-op-de-i”-week  voor de boeg.  

De teksten zien er al veelbelovend uit, maar hier en daar moeten we toch nog wat bijschaven en de vragen nog wat meer in eigen woorden omzetten. 

Het doel voor de 5des is 600 woorden; een klein PW. 

Het doel voor de 6des is 1200 woorden; een groot PW. 

Het mindmappen zijn we klassikaal aan het oefenen met de mini-PW’tjes (300 woorden) van oktober en dat begint redelijk goed te lukken.  Normaal gezien zouden de teksten en presentatie klaar moeten raken tegen de kerstvakantie. Wordt vervolgd!

Voor FLL hebben we weer een een resem productieve programmeerdagen achter de rug.  

Volgende week gaan we nog wat experimenteren met nieuwe opzetstukken en creatieve programmacode, maar dan wordt het tijd om de meest haalbare missies te combineren tot een wedstrijdrun van twee en een halve minuut.  

De video-verslagjes daarvan vind je hier.  

De kids van het zesde hebben ook een toestemmingsformulier in het werkplan zitten.  Heel belangrijk om dit maandag ingevuld terug mee te brengen, anders kunnen ze niet meedoen aan de wedstrijddag. 

Vrijdag hebben we ook samengezeten (buiten) met klas paars en een tip-top briefing over het project gekregen (zie steproute paars). 
Dat ziet er goed uit, nietwaar?

Gisteren hebben we naampjes getrokken voor de kerstcadeautjes. 
Dit jaar gaan we voor een knutselcadeautje, de heerlijk zelfgemaakte koekjes of cupcakes zullen een jaartje moeten wachten. 

Poetskalender

Salviastraat 7, 3580 Beringen
TEL: 011 42 29 77
FAX: 011 45 27 43
EMAIL: info@destep.be

VZW Vriendenkring “De Step”
REKNR: BE96 9799 2728 12