Algemene berichten

POETSKALENDER

Voor deze periode (tot en met de kerstvakantie) zijn er nog enkele plaatsen open in de poetskalender.
Enkele klassen zoeken nog een lieve poetsmama of -papa.
Weekend 12 – 13 december: Klas geel – blauw en zilver
Kerstvakantie: Klas geel en paars

Je kan je opgeven via onderstaande link.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nDPbCd5KoWzDBc-7WLyv9EgxMAsY4THYsup7D3yTiVA/edit?usp=sharing

 

PEDAGOGISCHE STUDIEDAG 

Woensdag 9 december houden we onze 2de pedagogische studiedag.
De kinderen hebben dan geen school.
Je kan de Petteflet contacteren als je opvang nodig hebt. 

Berichten uit de klassen

KLAS GEEL

We maakten deze week onze schoentjes af! Ze zijn helemaal klaar om gevuld te worden! Zouden Sint en Piet langskomen? 

Wat deden we nog? We knipten hele speelgoedfolders aan flarden. En plakten daarna de geknipte speelgoedjes terug op een verlanglijstje. We lazen sinterklaasverhaaltjes en zochten elke dag opnieuw onze twee spiekpietjes. We schilderden, deden bakjestijd, maakten puzzels en speelden spelletjes. 

Volg onze activiteiten op de blog! Laat je kleuter maar vertellen! KLIK HIER

Woensdag kwam Sam meespelen in de klas. Zij begint maandag aan haar tweeweekse stage in de gele klas! Tof! 

Wat doen we volgende week nog? 

 • op maandag gaan we kijken of Sint en Piet iets in onze schoentjes hebben gelegd. 
 • Sinterklaas kan dit jaar niet op bezoek komen in de scholen. Gelukkig heeft hij samen met de boekenfee, Tommy en zijn Pieten een alternatief bedacht. Op woensdag houden we een online videogesprek met Sinterklaas. Spannend!

KLAS ROOD

Ook deze week kregen we hulp van Shana (stagiaire kinderzorg).  Zo konden we heel wat gezelschapsspelletjes spelen.

We dansten een lesje rond de wind, hadden bakjestijd en knutselden een zakje dat we vandaag hebben klaargezet om te laten vullen door Sint en Piet.  Spiekpietje vertelde ons dat we onze schoen mochten zetten én dat we mogen videobellen met Sint op woensdag.

Spannend!

Wist je dat spiekpietje zich elke dag op een andere plek verstopt in de klas?

Kijk op onze blog voor al onze avonturen! blog klas rood

Fijn weekend allemaal! 

Hou jullie gezond!

KLAS BLAUW

De voorbije week werd er hard gewerkt aan een schouw voor in de blauwe klas. Ook hebben we een paar fietsenmakers onder de kleuters zitten. Deze fietsenmakers hebben samen met Brecht alle nieuwe fietsjes voor op de speelplaats gemonteerd. Alles is in beeld terug te vinden op onze blog.
De werkkast in de gang werd aangevuld met allerlei nieuwe educatieve materialen, aan ons om ze de volgende weken te ontdekken.
Vrijdag hebben we onze pantoffel/schoen/laars/sandaal/zwemvlies gezet. Nu hopen dat iedereen flink geweest is!

Geniet van het weekend en tot maandag!

KLAS GROEN

Voorbije week kregen we heel wat nieuwe dingen. We kregen nieuwe fietsen op de speelplaats en ook onze werkkast in de gang werd aangevuld met leuke leerrijke materialen en bijhorende opdrachten.

Ook hebben we samen heel wat kamishibai-verhalen gemaakt om onze eigen bibliotheek aan te vullen.

Op vrijdag hebben we onze pantoffel gezet! Zouden Sint en Piet langskomen?

Fijn weekend!

KLAS FUCHSIA

We waren deze week druk in de weer met het schrijven van onze brief voor de Sint. Wat gaat hjj blij zijn met zoveel mooie brieven, de kids kunnen al erg mooi schrijven! Er werden ook heel wat mooie tekeningen en kleiwerkjes voor de Sint gemaakt, we maakten zelfs een nieuw 

liedje voor de Sint. 

Wat staat er volgende week op het programma? 

 • Dinsdag: LBV en sport en spel
 • Woensdag: Sinterklaas (een beetje anders dan andere jaren… Spannend! ;-))
 • Donderdag: natuurronde en rekensport
 • Vrijdag: Sommentest: de kinderen krijgen maandag hun groene sommenmapje mee naar huis. 

KLAS ORANJE

 • Sommige kids brachten hun favoriete boekje al mee naar de klas! Wie dit nog niet deed, zeker doen want jouw boek maakt kans om in de boeken top 3 terecht te komen!
 • Volgende week woensdag gaan we de Sint zien, spannend!!! 
 • Het huiswerk volgende week: de kinderen moeten zoals altijd dagelijks de letters oefenen en/of in het leesboekje lezen. Maar ze moeten deze week ook op Bingel wiskunde taakjes maken, deze inloggegevens vinden jullie terug op Seesaw.                                      Lukt het om één of andere reden niet, laat dan zeker iets weten.

Wat staat er volgende week op het programma? 

 • Woensdag: Sinterklaas (een beetje anders dan andere jaren… Spannend! ;-))
 • Donderdag: levensbeschouwelijke vakken

Vrijdag: sport en spel

KLAS TURQUOISE

De kinderen werkten deze week rond tanden en natuurlijk ook aan de Sint met Annemie. Volgende week zal ik weer starten in de klas. Eindelijk! 😉

Wat staat er volgende week op het programma? 

 • Dinsdag: turnen
 • Woensdag: Sinterklaas (een beetje anders dan andere jaren… Spannend! ;-))
 • Donderdag: levensbeschouwelijke vakken

KLAS GOUD

Vandaag (vrijdag) mogen we ons schoentje zetten. We zijn benieuwd wat de Sint ons zal brengen! We hebben alleszins ons best gedaan om hele leuke tekeningen en teksten te maken. Daarvoor werkten we samen met onze buddy. Dat hebben we zelf gekozen, want we mochten ook alleen werken. Wat ging dat leuk!!! Fijn om te zien! 

We hebben onze dikke mappen in orde gemaakt en onze vakjes opgeruimd. We gaan nu proberen om alles netjes in orde te houden. 🙂 

Woensdag hebben we een videochat met de Sint. Jammer dat hij niet naar school mag komen. Maar wel heel leuk dat hij wel met ons wil 

chatten op een andere manier! We kijken er naar uit!
Verder gaat alles zijn gewone gangetje.

KLAS WIT

Waw, wat hebben de kids het schema van ‘Het dierenrijk’ goed ingeoefend, de resultaten van de test zijn schitterend, knap gedaan allemaal!! De volgende week stellen ze hun presentatie aan elkaar voor, dan kunnen we daarna verder met een volgend project/PW!

Woensdag krijgen we de Sint virtueel op bezoek, we laten hem en zijn helpers het liedje horen dat we bij Hadewijch hebben ingeoefend! Vrijdag hebben we een extra turnmomentje ipv het zwemmen!

Fijn weekend!

KLAS PAARS

Ons onderzoek voor de FLL draait op volle toeren!  De kinderen zijn bezig met het ontwerpen van een skateboard voor mensen met een
boven-en onderbeenprothese!  We hielden dinsdag een meet met Joke Goffin, een ex-Step-collega, zij heeft al 8 jaar lang een bovenbeenprothese.  We leerden heel wat meer over wat een prothese nu precies is, hoe je het aan-en uitdoet, wat de voor-en nadelen zijn
en  welke soorten protheses er zijn.  Joke luisterde ook naar onze ideeën en  gaf ons heel wat tips waar we verder mee aan de slag kunnen.

Daarnaast hadden we ook contact via Filip (papa Finn) met Carlo van Felix & Jos.  Hij leende ons zijn been -en voetprotheses uit zodat we deze ook eens in real life konden bekijken.  Filip vertelde ons meer over welke soorten skateboards er allemaal bestaan en wat voor ons ontwerp de beste keuze zou zijn! 

Volgende week woensdag komt Sam Max, een buschauffeur met onderbeenprothese, naar onze school om ons hier meer over te vertellen.  Onze afspraak gaat coronaproof door, buiten onder het afdak en van op afstand welliswaar!

We hadden ook telefonisch contact met Frederik van Fibershape in Beringen, hij wil ook met ons afspreken om ons ontwerp te finetunen!

We zijn nog op zoek naar oude skateboards  om een prototype te maken van ons ontwerp! Heb je nog eentje liggen, dan horen we het graag!

Ook zoeken we een loopgips om uit te testen hoe het voelt om te skaten zonder enkelgewricht.

Klas zilver gaat verder met het programmeren.  Neem even een kijkje bij de tekst van Karel, daar vinden jullie wat filmpjes terug en misschien hebben er nog wat kinderen tijd en zin om voor of na school te programmeren?   → https://forms.gle/S1nTsXnn8wox5gS36 

Daarnaast gaan we nog even verder met onze toetsen. Yes, we can! Volgen jullie de kinderen thuis aub ook mee op?  

Belangrijk voor kinderen die werkplannen of checklisten op school vergeten: alles wat de kinderen uitgeprint krijgen op maandag vinden ze ook digitaal terug op Google Classroom!

Tot slot werken we verder aan onze PW’s, de kinderen hebben een checklist waarop staat wat van hen verwacht wordt.  Zeker eens bekijken.  Hulp bij het schrijven van de teksten is zeker welkom, want dit is voor sommige kinderen nog heel moeilijk. Merci!

Lukt het niet om door de week de teksten geschreven te krijgen in combinatie met het huiswerk en/of de voorbereidingen van de toetsen dan mag dit ook in het weekend, maar dan moet het wel gebeuren.

KLAS ZILVER

Volgende week is week 3 van het PW, de kids zitten dus ongeveer halverwege.  De meeste kids zitten mooi op schema, hier en daar zal een enkeling nog wat in het weekend moeten bijwerken.  Nog twee weekjes gaan we verder schrijven en de laatste week voor de vakantie zetten we de puntjes op de i en bereiden we de presentatie voor.  

Het FLL-project hebben we dus opgesplitst. Het project wordt verder uitgewerkt door klas Elly; zie paars.

Het programmeren loopt goed; we hebben ondertussen 8 missies geprogrammeerd.  De video-verslagjes daarvan vind je hier.

Ook volgende week gaan we nog wat voor en na school programmeren.  Kunnen jullie samen met zoon of dochter even dit overzicht voor het programmeren invullen.  Vul in wanneer jullie wel zouden kunnen, dan maken we er weer een puzzel van zodat iedereen ongeveer evenveel programmeertijd heeft.

Poetskalender

Salviastraat 7, 3580 Beringen
TEL: 011 42 29 77
FAX: 011 45 27 43
EMAIL: info@destep.be

VZW Vriendenkring “De Step”
REKNR: BE96 9799 2728 12