Algemene berichten

CORONAVIRUS

Helaas worden we in “De Step” op dit moment niet gespaard.
Verschillende leerkrachten zijn in quarantaine owv contact met een hoog-risicopersoon of zijn zelf getest op COVID-19.
De uitslag van de test is nog niet bekend op dit moment.
Ik ga dus Sarah toevoegen aan alle “whatsapp groepen” zodat zij, wanneer er meer nieuws is, jullie via die weg dadelijk op de hoogte kan brengen.

Berichten uit de klassen

KLAS GEEL

Deze week hielden we fijne gesprekjes tijdens de praatronde en fotoronde. Superleuk dat er altijd zoveel foto’s binnenkomen. In de klas bouwden we allerlei straten, tunnels en bruggen in de autohoek, we sorteerden herfstmaterialen in de potten van de herfstkabouters, we genoten van onze rustige boekjestent en vulden onze toontafel aan. De toontafel is nieuw vanaf deze week. Sfeerbeelden (en sfeerfilmpjes) en meer uitleg vinden jullie natuurlijk op onze blog. KLIK HIER

Een foto voor de fotoronde mag je voor zondagavond doorsturen naar geel@destep.be of via whatsapp. 

Fijn weekend! Dikke knuffel, Lieze

KLAS ROOD

Hoi hoi! 

Deze week konden we weer fijn samen spelen met Cato (onze stagiaire dit schooljaar).  Ze speelde al leuke spelletjes met ons, zong liedjes en speelde op de ukelele.  We gingen weer fijn op wandel met de gele klas en keken naar de Tik tak show.

We hielden een keertje tekenronde en ook bakjestijd was weer van de partij.

Kijk maar eens op onze blog.

Volgende week, laatste week voor de vakantie!

We maken er een muzikale week van met elke dag een nieuw liedje.

Dan krijgen we online muziekles van Crealief muziek!

Foto’s van de fotoronde mogen gestuurd naar rood@destep.be

Fijn weekend allemaal in jullie bubbel…

Hou het veilig en hou jullie gezond…

KLAS BLAUW

We hebben deze week veel vragen beantwoord die in onze vragenbus zaten. Nu weten we waarom de dagen korten, waarom we niet voelen dat de aarde ronddraait en waarom de lucht ‘s morgens soms rood kleurt. Ook hadden we het over spinnen, baby's en bacteriën. 

Samen zijn we ook naar de nieuwe brug gaan kijken. Foto’s vind je op de blog.

Volgende week zal ik er op dinsdagvoormiddag niet zijn. Kathleen Jeunen neemt de blauwe klas dan over.

Vrijdag houden we een halloween dag in de klas dus je kleuter mag verkleed komen als hij/zij dat wil.

Fijn weekend en tot maandag!

KLAS GROEN

Foto’s van de voorbije week kan je bekijken op de groene blog!

Fijn weekend!

KLAS FUCHSIA

Alweer bijna tijd voor vakantie, wat ging dat snel! We sluiten deze periode af op vrijdag met een griezeldagje, de kinderen mogen zich dan verkleden! We gaan ook zwemmen, dus zorg dan wel voor een outfit die makkelijk aan/uit kan. 

Deze week gingen we eens een kijkje nemen in de straat naar welke verkeersborden onze schoolomgeving veiliger maken. 

Wat staat er nog op het programma volgende week?

 • Dinsdag: LBV en sport en spel. De kinderen nemen hun turnzak volgende week allemaal mee naar huis voor een wasbeurt.
 • Donderdag: natuurronde en rekensport
 • Vrijdag: dictee: maandag gaan de blauwe BLOON-mapjes mee naar huis met huiswerk. Heb je dit thuis nog liggen? Geef het dan zeker maandag mee!
  Zwemmen: Denk aan je zwemgerief, 2 handdoeken en je badmuts. We sluiten af met een griezelige namiddag. De kinderen mogen zich verkleden. 

Fijn weekend!

KLAS ORANJE

We vliegen onze laatste week al in voor de herfstvakantie! De kinderen zijn in de ban van Halloween, er passeerde elke dag wel eens een heksje, skelet of akelig masker in onze klas. Vrijdag mag iedereen zich verkleden en maken we er een griezeldagje van!

Wat staat er volgende week op het programma?

 • Dinsdag: turnen (onder voorbehoud)
 • Donderdag: levensbeschouwelijke vakken (onder voorbehoud)
 • Vrijdag: letterdictee: opgelet het zijn nu 10 letters per dag! (zie blauwe bestekmapje)

KLAS TURQUOISE

We gingen naar de film, de kinderen waren erg enthousiast! We maakten onze Halloween-kleiwerkjes af, ze gingen vrijdag mee naar huis! 

Wat staat er volgende week op het programma?

 • Dinsdag: turnen (onder voorbehoud)
 • Woensdag: Nellie in de klas
 • Donderdag: levensbeschouwelijke vakken (onder voorbehoud)
 • Vrijdag: letterdictee: opgelet het zijn nu 10 letters per dag! (zie blauwe bestekmapje)

KLAS GOUD

Volgende week werken we alles af dat nog niet af is, maken we onze dikke map in orde, maken we atelier- en krantenopdrachten in orde, werken we aan onze VWT, … Kortom zorgen we dat iedereen in orde is met zijn werk en oefenen we wat nog moeilijk vinden. 

Er gaan wel woordjes en sommetjes mee naar huis en we werken ook in Iedereen Spelt. Dus blijf de werkmappen goed nakijken!
De kinderen van het 3de leerjaar kregen ook al heel wat tafelkaartjes mee. Ook de gele kaartjes (tafel van 2) hebben ze woensdag opnieuw meegekregen. Deze keer zijn ze juist gekopieerd. Vergeet je ze niet uit te knippen en in het tafeldoosje te steken?
Dat doosje moet steeds in de boekentas steken en mee naar school komen. Thuis moet je elke dag een paar minuutjes oefenen met deze kaartjes. De kinderen moeten maal en delen door elkaar oefenen. 

KLAS WIT

Volgende week wordt het een weekje van nakijken, verbeteren, bijmaken,... zodat al ons werk van dit schooljaar helemaal in orde is! De resterende tijd besteden we aan ons groepswerk ‘Het dierenrijk’, zodat we dit na de vakantie kunnen afsluiten met een klein testje! Het hele projectje wordt dan via Drive gedeeld, zodat jullie de opzoekwerkjes van alle groepen kunnen bekijken! 

KLAS PAARS

Ik zal er volgende week niet zijn zoals jullie al konden lezen via mail.

Het werkplan zal terug te vinden zijn op Google Classroom. Er zullen enkel digitale taken op het programma staan waar ze zelfstandig mee aan de slag kunnen.

KLAS ZILVER

De eerste negen weken zitten erop en de eerste blok is naar mijn gevoel redelijk goed verlopen.

De kids zullen de komende week hun eerste portfolio samenstellen.  Een “stoefboek” met teksten, dictees, filmpjes, toetsen en zelfevaluaties.  Ook een korte samenvatting van de CITO-toetsen zal je er in terugvinden.  Neem rustig de tijd om dat eens goed te bekijken en te bespreken.  Zijn er nog vragen, dan kunnen we altijd een overleg via de digitale weg regelen.  Ook in de vakantie is dit geen probleem, skiën zit er dit jaar niet in :-).

Naast het portfolio leggen we de focus op enkele ateliers: kleien, papier-maché, de FLL-robot bouwen en gezelschapsspelen.  Als huiswerk zal er nog wat voorbereiding opstaan voor een paar herhalingstoetsen, maar de rest van het digitale werk zetten we even op hold.

Tot slot zullen we vrijdag de week afronden in Halloweenthema.  Verkleed komen is een must!  Misschien komt er wel al een leuke klasfoto van?  Kleine hapjes zijn welkom.  We zullen in de klas wat afspreken wie wat meebrengt, zodat we niet met honderd kilo kerstomaatjes zitten.

Poetskalender

Salviastraat 7, 3580 Beringen
TEL: 011 42 29 77
FAX: 011 45 27 43
EMAIL: info@destep.be

VZW Vriendenkring “De Step”
REKNR: BE96 9799 2728 12