Algemene berichten

AFWEZIGHEID MARLEEN

Marleen zal owv een operatie een tijdje uit zijn.
Haar taken/interim wordt opgenomen door Emine (mama Zümra – klas FU)
Emine heeft een aantal jaren geleden al eens een interim van Marleen gedaan waardoor ze dus de werking van de poetsmachine ed al kent. 

We wensen Marleen heel veel beterschap en een spoedig herstel toe 🍀💋❤️

ALGEMENE VERGADERING VZW VRIENDENKRING “DE STEP” (Reminder)
Op maandag 30 november om 20u zal er een online algemene vergadering plaatsvinden van ‘Vriendenkring De Step VZW’. Om deel te kunnen nemen vragen we jullie om via het onderstaande formulier in te schrijven, op die manier kunnen we jullie het online vergaderverzoek versturen. Om de vergadering efficiënt te laten verlopen, kunnen jullie eventuele vragen al doorgeven via het formulier. Uiteraard kunnen er tijdens de vergadering bijkomende vragen gesteld worden.

https://forms.gle/vMkwc3vSb9k3UfSo9

Op de agenda staan de volgende items:

 1. Wijziging statuten ‘Vriendenkring De Step vzw’ (zie voorstel in bijlage, de aanpassingen zijn in het groen gezet, de rode tekst verdwijnt uit de statuten)
  2. Wijziging huishoudelijk reglement ‘Vriendenkring De Step vzw’ (zie voorstel in bijlage)
  3. Verkiezing bestuurder ‘Vriendenkring De Step vzw’ (afgevaardigde personeel)
  4. Jaarrekening en begroting ‘Vriendenkring De Step vzw’

De statutenwijziging dient te gebeuren om in orde te zijn met de vzw-wetgeving en de vereisten vanuit de scholengroep. Aangezien er een 2/3de aanwezigheid dient te zijn om statuten te wijzigen, is het mogelijk dat er een 2de vergadering moet plaatsvinden (waarbij er geen 2/3de aanwezigheid vereist is). Indien dit nodig is dan zal deze doorgaan op woensdag 16 december 2020 om 20u.

Met vriendelijke groeten
Nick Goemaere
Voorzitter ‘Vriendenkring De Step VZW

BEBAT – INZAMELACTIE

Dankjewel iedereen die mee batterijen heeft ingezameld.
We hadden een mooi bedragje van 161 euro.
Hier hebben we fietsjes voor op de speelplaats van aangekocht. 

Oude batterijen mogen altijd binnengebracht worden… zoals jullie kunnen zien kunnen we er leuke dingen voor de kinderen van kopen. 

POETSKALENDER

De poetskalender is al goed ingevuld maar we zijn er nog niet helemaal.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nDPbCd5KoWzDBc-7WLyv9EgxMAsY4THYsup7D3yTiVA/edit?usp=sharing
Via onderstaande link kan je je opgeven voor je poetsbeurten. Van zodra deze weer helemaal ingevuld is, zet ik de volgende periode open. 

De poetssleutels worden op vrijdag in de boekentas gestoken, poets je 2 weken na elkaar dan kan je de poetssleutel bij je houden voor het volgende weekend. 

RESERVEKLEDING

We zijn op zoek naar joggingbroeken maat 116 – 122 – 128
Heb je er liggen die te klein zijn voor zoonlief? Je mag ze binnenbrengen op het secretariaat. 

Berichten uit de klassen

KLAS GEEL

De vakantie is voorbij, de school is terug begonnen. Wat leuk om jullie allemaal terug te zien. En ook onze nieuwe vriendjes, Benjamin en Mohamed, zijn ingestapt. Welkom in ons klasje! 

In de klas was het een en ander veranderd. We lazen boekjes met onze leesbrilletjes, gingen muzisch aan de slag met het knutselkarretje, maakten zandtaartjes in de zandbak en ons ‘speeltuintje’ was zeer populair. Ook genoten we van een poppenkastverhaal met het kleurenelfje en Guust! Neem een kijkje op  onze klasblog: klas geel 2020-2021 !!

Jerine is ook nieuw in de klas. Ze is onze stagiaire kinderzorg en komt ons helpen tot aan de kerstvakantie. Ze helpt niet alleen met het toiletmoment, maar vertelde al enkele verhaaltjes en speelde spelletjes. Tof!

 

We hebben het ook al even over Sinterklaas gehad, daar gaan we volgende week zeker mee verder. 

Foto’s voor de fotoronde op maandag mag je sturen naar geel@destep.be of via whatsapp! 

Dikke knuffel!

KLAS ROOD

Heel wat nieuwe gezichten in de klas! Welkom aan Renée en Jonas! Twee lieve vriendjes er bij in de klas.  

We mochten ook Cato (stagiaire kleuterjuf) en Shana (stagiaire kinderzorg) weer welkom heten.  

Cato komt in december nog eens terug.  Shana blijft tot aan de kerstvakantie.

We hadden het weer zo fijn in de klas: we speelden met een lichttafel, schilderden met takken en met onze handen, stempelden met Shana, keken Tik Tak, speelden spelletjes met Cato (voeldoos, vertelstenen,...) 

Kijk maar eens op onze blog!  blog klas rood

Een foto voor fotoronde mag je sturen naar rood@destep.be

Fijn weekend allemaal.  Hou jullie gezond en veilig!

KLAS BLAUW

Het was een leuke week met veel onderzoeksvragen en rekentuin momenten.

Er werd veel geschilderd en met de strijkparels gespeeld. Ook het treinspoor blijft zeer populair.

De kinderen hebben al brieven gemaakt voor de Sint en we hebben al rond de Sint geknutseld.

Vrijdag zetten we onze schoen dus mag je een schoen mee naar de klas geven.

Geniet van het weekend!

KLAS GROEN

Het was weer een heel boeiende week met wel 3 verjaardagen!

Denk eraan om het rekentuinkaartje terug mee te geven naar de klas. 

Onze nieuwe letter deze week was de ‘a’. 

Fijn weekend!

KLAS FUCHSIA

We zijn goed gestart deze week! We werkten heel ijverig aan onze brieven voor de Sint, want gelukkig mag die toch nog allerlei leuks en lekkers brengen. Wat gaat de Sint blij zijn met al die brieven! Volgende vrijdag mogen we onze schoen zetten, joepie!!!!! Turnpantoffels zijn oké, dus volgende week je turngerief zeker niet vergeten!

Ook zijn we deze week gestart met duowerk, dat ging al behoorlijk goed.

Wat staat er nog op het programma volgende week?

 • Dinsdag: LBV en sport en spel
 • Donderdag: natuurronde en rekensport
 • Vrijdag: dictee. Het blauwe mapje gaat maandag mee naar huis. En…….SCHOEN ZETTEN 🙂 !

Kinderen die hun lievelingsboek nog niet hebben meegebracht, mogen dit volgende week nog doen. Er werd deze week al heel wat gelezen in elkaars boeken, het zal moeilijk worden om van al die leuke boeken een top 3 te maken. 

Fijn weekend!

KLAS ORANJE

We zijn weer fijn terug gestart samen! En ooh... wat zijn we in de ban de Sint. Wat een geluk dat Corona alvast geen roet in zijn eten gooit! 

Vrijdag mogen we dan ook onze schoentjes zetten (turnpantoffels zijn oké)! De Sint en zijn pieten gaan verrast worden door onze tekeningen, knutsels, veel eerste woorden én zelfs al zelf geschreven zinnen. Knapperds!

 • donderdag: LBV
 • vrijdag: dictee (zie Bloonlijst in blauwe mapje), turnen, schoentjes zetten!!

KLAS TURQUOISE

Deze week hebben we ons duowerk afgerond. Binnenkort zullen we opnieuw starten met andere activiteiten. De kinderen hadden veel interesse rond ‘tanden’, dat kwam uit onze praatrondes. Heb je thuis iets interessant over tanden? Dan mag je dat volgende week zeker meebrengen!

We werken ook rond ‘lievelingsboeken’, sommigen brachten al een boekje mee, fijn! Voor degenen die dat nog niet hebben gedaan, mogen nog steeds een boekje meebrengen! 🙂

Wat staat er volgende week op het programma? Ikzelf zal van maandag tot woensdag niet aanwezig zijn, de kinderen zullen opgevangen 

worden door Annemie. 

 • Maandag: werken rond tanden
 • Dinsdag: turnen (we kleden ons niet meer om, enkel turnpantoffels aandoen! we turnen niet meer samen met klas oranje owv corona!)
 • Woensdag: Nellie in de klas
 • Donderdag: levensbeschouwelijke vakken

Vrijdag: dictee (zie blauwe mapje!), schoentje zetten voor de lieve Sint! :o)

KLAS GOUD

We zijn goed van start gegaan na de vakantie!  We kregen ons werkplan goed af deze week! Knap! We zijn gestart met de 1ste krantenjob. Dat pakken we iets anders aan dan normaal door Corona. We hebben er deze week al héél fijn aan gewerkt! Fijn om te zien! 

Marc Van Ranst gaf ons dinsdag meer uitleg over Corona via een webinar. Hij stelde ons ook geruster omdat er een vaccin onderweg is waardoor Corona sneller minder erg zal worden. Hoera! Wij kijken er alvast naar uit. 

Het begint stilaan wat kouder te worden. Een dikkere trui komt goed van pas, zeker nu de ramen meer open staan. Maar sowieso is de herfst en de winter een periode voor dikke truien, laagjes en warme sokken!

KLAS WIT

We zijn er na deze verlengde vakantie terug met heel veel zin ingevlogen!

We werkten rond virussen (Hadewijch) en ook ons projectje is volledig afgewerkt dwz dat er een testje gepland staat op donderdag

De kinderen kregen een schema van de diersoorten mee naar huis, dit moeten ze dagelijks even goed lezen, zodat ze de verschillende diersoorten met hun kenmerken op de juiste plaatsen kunnen zetten. Dit gebeurt door de kadertjes te knippen en op de juiste plaats te plakken. We nemen dit ook elke dag in de klas een paar minuutjes samen door!

De presentaties van hun opzoekwerkjes stellen de kinderen in de klas aan elkaar voor, ook dit wordt regelmatig ingeoefend!

KLAS PAARS

Geen zwemmen volgende week, maar wel een extra turnmoment op vrijdag! Whoehoew!

Tot aan de kerstvakantie zullen er wekelijks nog wat toetsen op het programma staan zowel voor taal, Frans als wiskunde.

De kinderen krijgen steeds op maandag een checklist op papier mee waarop staat wat ze moeten kennen. Zijn ze deze om de één of andere reden kwijt geraakt dan kan je altijd de digitale versie terugvinden op Google Classroom. 😉 

Alleen studeren is (vooral voor de 5des) nog heel moeilijk, ze moeten nog groeien in het ´leren leren´, probeer jullie zoon/dochter dus zeker nog goed mee op te volgen. Thank You!

KLAS ZILVER

De PW-motoren draaien op volle toeren.  De komende 4 weken gaan we bronnen doorploeteren, teksten schrijven, kernwoorden zoeken en creatieve ideeën uitwerken.  Het plan is dat alles klaar is voor de kerstvakantie, zodat er in die twee een generale repetitie gefilmd kan worden.  Na de vakantie zullen we in een strak tempo alle PW’s voorstellen in de klas.

Vanaf volgende week gaan we ook niet meer met onze buitenschoenen naar binnen, want onze klas is een echte zandbak. 
Dat wil zeggen: sloffen of de turnschoenen in de klas en een zakje om de schoenen aan de kapstok te hangen.

Voor FLL zullen we vooral voor en na school programmeren met de 6des.  

Het lijstje voor volgende week:

maandag na school: Lili en Merel

dinsdag voor school: Tijn

dinsdag na school Juul en Nyoh

woensdag na school: Rümeysa en Merel

vrijdag na school: Nyoh en juul

zaterdagvoormiddag: Rien en Toke

Poetskalender

Salviastraat 7, 3580 Beringen
TEL: 011 42 29 77
FAX: 011 45 27 43
EMAIL: info@destep.be

VZW Vriendenkring “De Step”
REKNR: BE96 9799 2728 12