Algemene berichten

FACULTATIEVE VERLOFDAG

Woensdag 20 januari hebben we een facultatieve verlofdag en is er GEEN school. Als je opvang nodig hebt, kan je de Petteflet contacteren.

BROERS/ZUSSEN GEBOORTEJAAR 2019

Tussen 1 en 24 februari starten de inschrijvingen en voorrang van broers/zusjes bij ons op school.
Eind januari worden de inschrijvingsformulieren meegegeven met grote broer of zus.
→ voor de ouders die dit nog niet doorgegeven hebben!!
Op onze lijst hebben we al 11 broers/zussen staan maar om zeker niemand over het hoofd te zien, wil ik jullie vragen om me (dringend) even een berichtje/mail te sturen als jullie nog een kindje hebben geboren in 2019.

We houden jullie zeker op de hoogte wanneer zoon- of dochterlief ingeschreven kan worden.

POETSKALENDER

Hieronder kan je de link vinden om de poetskalender in te vullen.
Zoals je ziet staan er nog wel wat plekken open. Het zou fijn zijn als jullie hem snel invullen. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ubiXUMOJ1xlcdFsmIw-ub7wFSyyHi5Ud1d0D4hF-VjM/edit?usp=sharing Voor volgend weekend zijn volgende klassen nog DRINGEND op zoek naar een lieve poetsmama of -papa:
– Fuchsia
– Paars
– Gang (boven), godsdienst lokaaltjes en beide trappen
Ook de volgende weekends mogen aangevuld worden!
Dankjewel om alles snel in orde te brengen

Berichten uit de klassen

KLAS GEEL

Deze week enkele onderzoekjes, twee verjaardagsfeestjes en veel gezelschapsspelletjes. Ook onze vaste momenten zoals bakjestijd, plannetjestijd en de tiktak kwamen aan bod. Volg onze belevenissen op de blog! ​https://klasgeel2021.blogspot.com/

●  Een foto voor de fotoronde mag je voor zondagavond doorsturen via whatsapp of naar ​geel@destep.be​.

●  Woensdag is het geen school!

●  In het weekend wordt sneeuw voorspeld, denk de komende week dus zeker aan warme kledij. We hebben het liefst dat je ​wanten

meegeeft en geen handschoenen....We zetten erg in op zelfstandigheid. ​Wanten kunnen de kinderen zelf aandoen​.

●  Eind januari komen de individuele gesprekjes eraan. Wil je graag een babbeltje over je kleuter, dan kan je je binnenkort inschrijven.

Dit is vrijblijvend. De gesprekjes gaan online door. Ik stuur jullie nog een link met de inschrijfmomenten.

●  Ook de klasvergadering zal online doorgaan. Hou woensdag 27 januari om 20u zeker vrij!

●  We laten een filmpje zien over het klasgebeuren. Daarna houden we een videogesprekje. Dan kunnen we elkaar eens zien en kunnen

er vragen gesteld worden.

●  Dikke knuffel!

KLAS ROOD

Een weekje met twee jarigen, tekenronde, bakjestijd, tik tak en een nieuwe lichttafel! Wat hadden we weer veel plezier deze week! Kijk maar eens op onze blog! ​klik hier voor onze blog

●  Volgende week maandag is het weer fotoronde. Een foto mag je sturen naar ​rood@destep.be

●  Woensdag is het een keertje geen school.

●  Nu er sneeuw wordt voorspeld, denk zeker aan warme kledij. We hebben het liefst dat je​ wanten​ meegeeft en geen

handschoenen....We zetten erg in op zelfstandigheid. ​Wanten kunnen de kinderen zelf aandoen.

●  Eind januari komen de vrijblijvende gesprekjes er aan. Wil je graag een babbeltje over je kind, dan kan je je binnenkort inschrijven.

Deze gesprekjes gaan online door gaan. Ik stuur jullie de link nog door.

●  Ook de klasvergadering zal online doorgaan. Hou donderdag 4 februari om 20u15 zeker vrij!

Eindelijk kunnen we elkaar dan eens samen zien, er kunnen vragen gesteld worden en ik laat een filmpje zien over het klasgebeuren. Fijn weekend!

KLAS BLAUW

De voorbije week stond volledig in het teken van ridders, prinsessen en draken. Onze kring werd een kasteel met ophaalbrug en Kathleen kwam yoga geven in het thema van ridders, prinsessen en draken.
Alle foto’s vind je op de blog.

●  Met de oudste kleuters (°2015) heb ik afgesproken dat ze na het toilet hun billen zelf afvegen. Daarna roepen ze mij en ga ik kijken of het goed gedaan is. Het zou leuk zijn als jullie dit thuis ook kunnen stimuleren.

●  Woensdag is een vrije dag! Fijn weekend!

KLAS GROEN

Maandag gaan we kinderyoga doen met Leen. Joepie!!!

●  Oproep:​ doosje papieren zakdoekjes meegeven

●  Woensdag is een vrije dag!

KLAS FUCHSIA

We zijn helemaal in de ban van dieren verzorgen. Donderdag was Pretzel, Ediz' dwerghamster, in de klas. Veel verzorgen hoefden we niet te doen, maar wat vonden we het fijn om hem af en toe tevoorschijn zien komen. Ook Wolf deed mee met onze natuurronde dat vonden we heel fijn! Volgende donderdag weer dieren in de klas, joepie! We gaan dan ook samen aan de slag om allerlei lekkers voor de vogels op school te maken. Heb je nog veel vogelzaad, pindanoten, lege drankkortons.... Laat zeker iets weten! Zo helpen we de vogels in de kou en kunnen we hopelijk heel wat vogels tellen tijdens de vogeltelweek.

●  Volgende week hebben we een vrije dag op woensdag!

●  En ook:

​Dinsdag​: LBV, sport en spel
​Woensdag​: vrije dag
​Donderdag​: natuurronde en rekensport
​Vrijdag​: dictee. De BLOON-lijsten gaan maandag mee naar huis in het blauwe mapje.

Fijn weekend!

KLAS ORANJE

We hadden een muzikale week, we zongen en dansten erop los. Arte speelde op zijn ukelele voor ons!

●  Volgende week krijgen we een​ vrije dag op woensdag​!

●  En yesss, we gaan weer terug zwemmen.

●  Dus denk eraan:

​dinsdag​:​ sport en spel
​woensdag:​ ​vrije dag
​vrijdag:​ ​zwemmen​/​ testje +, -​ en de ​splitsingen

➔ Oefenen met de ​kaartjes in het getaldoosje!​ Rekentuin mag ook altijd als extra! ➔ TIPS​ bij het oefenen:

-  speel een spel​ per 2: om ter snelst de uitkomst roepen, wie verzamelt de meeste kaartjes? (zie Seesaw filmpje)

-  maak ​2 stapeltjes​: de moeilijke en makkelijke kaartjes, herhaal zeker de moeilijke kaartjes!

-  lukt het echt nog heel moeilijk: gebruik de​ getalbeelden​ ipv op de vingers te tellen!

KLAS TURQUOISE

Wat staat er volgende week op het programma? Dinsdag: turnen!
​Woensdag: vrije dag!
Donderdag: LBV

Vrijdag: ​sommen- en splitstest

●  De kaartjes gingen eerder al mee naar huis (in de werkmap). Heb je ze nog niet uitgeknipt? Maak het dan zeker nog in orde! Op

vrijdag nemen we alweer een nieuwe test af om te kijken hoe vlot jouw kind dit al kan.

Hoe kan je dit thuis oefenen?

- maak 2 stapeltjes: moeilijke en makkelijke kaartjes. De moeilijke kaartjes worden zeker een keer extra ingeoefend.
- rekentuin
Loopt dit moeizaam? Laat de kinderen hun getalbeelden erbij nemen en laat ze er stipjes bijdenken/ wegdenken. Er wordt NIET! op de vingers geteld.

Fijn weekend!

KLAS GOUD

Deze week lag de ​focus op de testen en op PW (4de) en project (België)​. Dat liep heel fijn!
De kinderen van het 4de hielpen de kinderen van het 3de op weg met hun provincie en hun wapenschild. Het 4de leerjaar ging thuis en in de bib heel goed op zoek naar nuttige boekjes voor hun PW. Heel fijn!

●  Ook het samenwerken aan de ​krantenjobs ​met de buddy ging heel goed!

●  De kinderen kunnen op ​seesaw​. Dat kennen jullie misschien al van in de 1ste graad? Daarop zetten we​ foto’s van onze werkjes​, zo

krijgen jullie deze werkjes thuis ook te zien. Hoe geraak je er op? Vraag maar eens aan zoon- of dochterlief, zij weten al goed dat ze

met hun Google- account​ kunnen inloggen.

●  Volgende week krijgen jullie via de Drive van jullie kind een lijst met de momenten waarop je je kan inschrijven voor een

rapportbespreking, ​deze gaan door in de ​week van 1 februari​. De ​rapporten ​gaan de ​vrijdag ​ervoor ​(29/01) mee naar huis.

KLAS WIT

De kinderen hebben een goede start gemaak met hun ​project/PW​. De ​3des​ maakten hun titelblad en gaan nu verder met het opzoeken van informatie ahv hun stappenplannetje. Sommigen zijn zo gemotiveerd dat ze zelfs al verder werken, knap toch! De bedoeling is dat na de krokusvakantie de provincies worden voorgesteld; dit mag op een ​creatieve manier​, met filmpjes, attributen, tekeningen, knutselwerkjes,...

●  De ​4des​ zijn al zeer gemotiveerd begonnen aan hun PW. Ze hebben al 5 vragen gezocht die ze willen onderzoeken en die die ze nu gaan uitwerken. Sommigen gaan hier nog wat hulp nodig hebben. De vragen moeten in hun eigen woorden geformuleerd worden, zodat ze alles zelf begrijpen!

●  Volgende week krijgen jullie via de Drive van jullie kind een lijst met de momenten waarop je je kan inschrijven voor een rapportbespreking,​ deze gaan door in de ​week van 1 februari​.

●  De kinderen hadden als voorstel om ‘s middags een kopje thee te drinken. Ze mogen een eigen beker en theezakjes meebrengen!

KLAS PAARS

De First Lego League finale zit er op, wat een topprestatie van team Zipa! Nu nog wachten op de prijsuitreiking!!
De prijsuitreiking gaat online door op ​woensdag 20 januari om 13u! ​Woensdag hebben de kinderen een dagje vrij is (facultatieve verlofdag), maar wie zin/tijd heeft is altijd welkom om samen met mij de prijsuitreiking op het Smartboard te volgen.

Ik had graag wel vooraf geweten wie er aanwezig zal zijn (​paars@destep.be​ of What’s app). De kinderen kunnen gebracht worden om ​12u50 en afgehaald worden om 14u ​(gelieve op tijd te zijn). Voor wie er niet kan geraken, maar wel van thuis uit wil meevolgen sturen we de link door via onze Whatsapp Groep.
Op vrijdag gaan we eeeeeindelijk nog eens ​zwemmen​! Woehoew! Dat wordt onze 3de zwembeurt van het jaar! 😉 Vergeet dus zeker je zwemgerief niet!

KLAS ZILVER

De First Lego League finale zit er op, wat een topprestatie van team Zipa! Nu nog wachten op de prijsuitreiking!!
De prijsuitreiking gaat online door op ​woensdag 20 januari om 13u! ​Woensdag hebben de kinderen een dagje vrij is (facultatieve verlofdag), maar wie zin/tijd heeft is altijd welkom om samen in de klas de prijsuitreiking op het Smartboard te volgen.

●  Wel even vooraf laten weten wie er aanwezig zal zijn (​zilver@destep.be​). De kinderen kunnen gebracht worden om ​12u50 en afgehaald worden om 14u ​(gelieve op tijd te zijn). Voor wie er niet kan geraken, maar wel van thuis uit wil meevolgen sturen we de link door via onze Whatsapp Groep.

●  Daarnaast draaien de ​PW-voorstellingen​ op volle toeren. De zesdes hebben we bijna allemaal gehad, dat wil zeggen dat de vijfdes eindelijk aan de beurt zijn.
Het schema voor deze week:

-  maandag PW klimaatverandering (Kato) en PW planten (Pepijn)

-  dinsdag PW Antartica (Rümeysa)

-  woensdag = vrije dag en 12u50-14u00 FLL prijsuitreiking

-  donderdag PW menselijk lichaam (D’leh)

-  vrijdag PW auto’s (Bjarne) en PW elektrische auto’s (Necati)
En voor de ​CITO-testen​ gaan we volgende week wiskunde aanpakken. Begrijpend lezen, technisch lezen en hoofdrekenen hebben we al afgehandeld.

Poetskalender

Salviastraat 7, 3580 Beringen
TEL: 011 42 29 77
FAX: 011 45 27 43
EMAIL: info@destep.be

VZW Vriendenkring “De Step”
REKNR: BE96 9799 2728 12