Algemene berichten

THEATERHUIS MALS VLEES

Theaterhuis Mals Vlees, een sociaal-participatief en artistiek collectief, geeft voor het derde jaar op rij het startschot voor ​een actie t.v.v. Open Hart,​ een organisatie uit Paal die zich inzet om de acute noden van mensen in armoede te verlichten.
Met de fotocampagne op social media van Theaterhuis Mals Vlees en Stad Beringen​ ​#wijzettenumetliefdeindekou ​zetten ze sinds één week bekende Beringenaren in hun pyjama in de kou om vanaf dinsdag 8/12 op te roepen tot het​ ​inzamelen van kinderpyjama’s voor Open Hart.

​Kinderpyjama’s en -kamer/badjasjes

De kinderpyjama’s en -kamer/badjasjes (maten baby’s tem pubers) kunnen vanaf 8/12 gedeponeerd worden in de grote retrostijl kinderwagens die je vindt in de Pop Up Bib (Stadswal 14, Beringen) en in Proxy Delhaize (Markt 1, Beringen).
Jullie mogen ook alles binnenbrengen op school … tussen de 2 poorten.
Begin januari overhandigt Theaterhuis Mals Vlees samen met Dienst Samenleven van stad Beringen de ingezamelde pyjama’s aan Open Hart. POETSKALENDER

De link voor de poetskalender van de volgende periode kan je hieronder vinden.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ubiXUMOJ1xlcdFsmIw-ub7wFSyyHi5Ud1d0D4hF-VjM/edit?usp=sharing

Heb je je nog niet opgegeven voor je 3 poetsbeurten dan is het NU de moment. Is het de eerste keer dat je komt poetsen? Dan geven we graag alle nodige info.

HELPEN JULLIE ONS MEE OM EEN CENTJE BIJ TE VERDIENEN… ”TROOPER “
Trooper.be​ is een site die samenwerkt met meer dan 600 webshops en De Step heeft nu haar eigen pagina.
Als jullie via deze pagina naar jullie favoriete webshop gaan om een cadeautje te kopen voor de feestdagen of eender welke online aankoop die je in de toekomstdoet, dan wordt er een klein percentage van jouw aankoopbedrag overgemaakt aan onze VZW.
Je betaalt dus niks extra!
Op deze manier helpen jullie ons aan een extra centje en dat kunnen wij dan weer gebruiken in het voordeel van onze leerlingen op school. Een mooi buitenpaviljoen, extra fietsen, nieuwe boeken voor kwartierlezen, …
Enkele voorbeelden van aangesloten webshops:
Coolblue, Bol.com, JBC, Dreamland, Krëfel, Torfs, Decathlon, Ici Paris XL, Media Markt, Center Parcs, ZEB, Allekabels, Vakantieveilingen, Nike, E5 mode, Proximus, …

Hoe kunnen jullie ons helpen ?

1) Je surft naar​ ​www.trooper.be/​destep
2) Je kiest een webshop waar je iets wilt aankopen.

3) Je krijgt dan een pop-upscherm waar gevraagd wordt of je je emailadres wilt ingeven. Als je dit doet, krijg je mail waarin staat hoeveel jouw aankoop opgebracht heeft voor onze VZW. Geef je hierin ook je naam en voornaam in, dan vernemen wij dat jij ons gesteund hebt. Dit moet je zeker niet invullen als je dit niet wilt. Je kan in dit scherm ook doorklikken naar de webshop.
4) Eens in je webshop merk je niets meer van Trooper. Dan kan je gewoon je artikel zoeken en je aankoop afronden zoals je dat anders doet. Als je gevraagd wordt welke vereniging je wilt steunen moet je​ ​VZW vriendenkring De Step​ ​intikken.

Alvast heel erg bedankt om ons op deze manier te steunen!

Berichten uit de klassen

KLAS GEEL

Maandag werd druk verteld over het Sinterklaasweekend. De kleuters waren dolenthousiast, maar beseften ook dat dit het einde van de Sinterklaasperiode betekende. Sinterklaas en zijn Pieten zijn terug naar Spanje.
Er komt alweer een nieuw feest aan: Kerstmis. In veel woonkamers staat de boom al. We hielden al een praatronde over de verschillende versieringen en zijn stiekem begonnen met knutselen voor Kerst en Nieuwjaar.

Onze zandbak heeft een ijzeren raam gekregen waar buizen aan bevestigd werden. Er loopt vlot zand door het buizensysteem, dat de kleuters in elkaar hebben gestoken. Sam introduceerde de lichtbak. Die was populair en er werd de hele week mee geëxperimenteerd.

Ook namen we afscheid van Sam. Haar twee weken stage zitten erop. Ze heeft dat super gedaan en we wensen haar nog veel succes!

Jullie mogen voor zondagavond een foto doorsturen naar ​geel@destep.be​ of via whatsapp voor de fotoronde!
Op ​vrijdag​ voor de vakantie houden we een kerstfeestje in de klas. We gaan het gezellig maken met lichtjes, we maken een grote tafel om samen aan te eten, er komt een muzikaal pak en Lieze zorgt voor iets lekkers bij de koekentijd. Dat wordt leuk!

KLAS ROOD

Wat een fijne verhalen en foto’s over Sinterklaas! We werkten er maandag en dinsdag nog rond. Donderdag vertelden de kleuters over de kerstboom die bij sommige vriendjes al staat te blinken. Samen met Cato experimenteerden ze met dozen en maakten ze zo samen een

reuzegrote kerstboom!
Kijk maar eens op onze blog ​blog klas rood
Volgende week gaan we aan de slag om iets te knutselen voor Kerst en Nieuwjaar.
Vrijdag​ houden we een klein kerstfeestje in de klas. We gaan fijne spelletjes spelen met een muzikaal pak! Kath zorgt voor iets lekkers ipv koekentijd.

Fijn weekend! Kath

KLAS BLAUW

Deze week zijn we begonnen om alle vragen uit onze bus verder te beantwoorden en ze op papier te zetten. Op deze manier kunnen we een onderzoeksboek beginnen. Puzzelen leeft deze week enorm in de klas. Vrijdag hebben de kinderen een kerstboom gezet in de klas.
We zijn aan onze nieuwjaarsbrief begonnen! Daar gaan we volgende week nog mee verder gaan.
Vrijdag doen we een kerstfeestje.

KLAS GROEN

De week die komt zullen we vlijtig bezig zijn met onze nieuwjaarsbrieven. Vrijdag sluiten we samen af met een gezellig kerstfeestje. De kinderen worden dan in de klas getrakteerd op iets lekkers. Deze keer maken we geen cadeautjes voor elkaar.

KLAS FUCHSIA

Amai, wat werd er hard gewerkt deze week! Even geen duowerk, want onze namiddagen waren gevuld met het maken van cadeautjes voor elkaar en de nieuwja.........(sssss, nog niet verklappen!!).
Tijdens de ​natuurronde​ bracht Sylvie een den mee, nu hebben we een echte kerstboom in de klas. We leerden over everzwijnen, al heel wat kinderen zagen ze eens in het wild. Samen hebben we besloten dat het toch wel schattige dieren zijn en dat we er geen schrik voor moeten hebben. We proefden ook een stukje rozenbottel, we vonden het lekker en het is bovendien gezond! De zaadjes hebben we geplant, wie weet komen er wel mooie rozen uit :).

We kunnen nu al heel goed getallen tot 100 schrijven, lezen en splitsen. Dus zijn we deze week ermee beginnen te rekenen, dat ging al vlot, knap hoor!

Na al dat harde werk, komende vrijdag eens geen sommentest :). Want we sluiten 2020 af in de klas met een leuk kerstfeest, met cadeautjes, lekkers en al! Weer iets om heel de week naar uit te kijken :).

Wat staat er nog op het programma?

 • ●  Dinsdag: LBV en sport en spel (turnzakjes gaan daarna mee naar huis!)
 • ●  Donderdag: natuurronde en rekensport
 • ●  Vrijdag: kerstfeest!!!!!!

KLAS ORANJE

De Sint is veilig terug naar Spanje en wij zitten al volop in kerststemming. We zetten samen onze kerstboom en Polly zorgde voor de versiering, dankjewel!
We startten met onze Nieuwjaarsbrieven en kerstcadeautjes. Deze zullen volgende week nog verder afgewerkt worden... Spannend! 😉

Voor alle duidelijkheid: in de lagere school knutselen en schrijven wij ​1 nieuwjaarsbrief voor mama en papa​. De geschreven brief wordt 5x gekopieerd en meegegeven voor oma’s en opa’s, meters, peters, ... deze kunnen jullie dan thuis nog gebruiken om op een kaart of brief te plakken.
Wat staat er volgende week op het programma?

 • ●  Donderdag: levensbeschouwelijke vakken
 • ●  Vrijdag: sport en spel (turnzakjes gaan daarna mee naar huis!) + kerstfeest!

  Tijdens ons kerstfeestje zullen we onze zelfgemaakte cadeautjes (gemaakt in de klas!!) uitdelen. We maken het gezellig en ik zorg voor een kleine traktatie om er een echt feest van te maken.

KLAS TURQUOISE

Deze week hebben we allerlei zaken afgewerkt. We startten met onze Nieuwjaarsbrieven en onze kerstcadeautjes. Deze zullen volgende week nog verder afgewerkt worden... Spannend! 😉

Wat staat er volgende week op het programma?

 • ●  Dinsdag: sport en spel (turnzakjes gaan daarna mee naar huis!)
 • ●  Woensdag: Nellie in de klas
 • ●  Donderdag: levensbeschouwelijke vakken
 • ●  Vrijdag: kerstfeest!

  Tijdens ons kerstfeestje zullen we onze zelfgemaakte cadeautjes (gemaakt in de klas!!) uitdelen. We maken het gezellig en ik zorg voor een kleine traktatie om er een echt feest van te maken.

KLAS GOUD

Volgende week houden we een​ afwerk- en opruimweek​: alles gaat nog eens de dikke map in, de stoefboeken worden aangevuld, de tafeldoosjes worden gevuld, de spelletjeskasten worden nagekeken, krantenjobs worden afgerond, ...
We beginnen van de Sintsfeer in de ​Kerstsfeer ​te geraken! Gezellig! Er liggen al wat pakjes in de klas. Top! ​Vergeet ​zeker ​jouw pakje niet mee te nemen ​vóór vrijdag​, hé! Op vrijdag worden de pakjes uitgedeeld tijdens ​een gezellig feestje met een hapje en een drankje​. De kinderen
mogen door corona zelf niks lekkers voorzien zoals andere jaren wel mocht. ​Ik voorzie ​dus ​alles.

KLAS WIT

Volgende week kijken we al onze werkboeken, pakketjes, sommenmapjes goed na, werken we af en verbeteren we wat nog niet in orde is. We sluiten ook ons ​project​ af en genieten van ​de laatste voorstellingen​. Ik zet van alle groepjes de filmpjes op de ​drive​ van jullie kids. Vrijdag delen we onze ​zelfgeknutselde kerstcadeautjes​ uit en maken er een gezellig feestje van. Ik zorg voor wat lekkers!

KLAS PAARS

Volgende week wordt er op maandag en dinsdag nog goed doorgewerkt en ronden we de ​2 laatste toetsen​ af. Op dinsdag hebben de kinderen nog een toets van Frans → U9 (5de) en U26 (6de) en een toets over de werkwoordspelling (voltooid deelwoord met het alom bekende ‘t sexy fokschaap). De 6des moeten voor de toets van U26 enkel de woordenschat (groene kader) kennen!
Vanaf woensdag zijn ze huiswerkvrij! Woehoew!

Daarnaast staan er nog wat heel wat leuke activiteiten op het programma!
Op ​maandag en dinsdag ​werken we aan onze ​nieuwjaarsbrieven​. Op ​woensdag en donderdag​ houden we een ​leesmarathon​ met onze TOPboeken die we meebrachten voor onze opdracht van de boekenfee. De kinderen mogen dan in pyjama naar school komen en een matje, zitzak, kussen, luchtmatras,dekentjes of ... mee naar school brengen. We maken er een gezellige activiteit van! De spullen die ze meebrengen gaan donderdag na school weer mee naar huis zodat we genoeg plaats hebben voor ons kerstfeestje. 🙂
Ook werken we onze ​FLL-posters​ verder af!
Op vrijdag is het eindelijk zover! Onze lang verwachte​ talentenshow en kerstfeestje!​ Vergeet zeker jullie zelfgeknutselde cadeautjes niet mee te brengen! Omwille van de coronaregels kunnen de kinderen dit jaar geen hapjes voor elkaar meebrengen, maar dat belet niet dat ze een lekkere feestmaaltijd voor zichzelf kunnen meebrengen. Ikzelf zorg voor een lekker hapje en drankje

KLAS ZILVER

En het is alweer de laatste week!
Dat wil zeggen: boekentas uitrommelen, atomaschriftje opkuisen en natuurlijk portfolio nr. 3 maken. De stoefmap met teksten, toetsen en fotocollages komt zal vrijdag weer in de boekentas zitten.

Voor het robotgedeelte van FLL gaan we de komende week onze verschillende ‘runs’ combineren tot één wedstrijdcombinatie van 2,5 minuten. Dat wordt dus uittesten, oefenen en aanpassen. Ook zullen we al eens goed moeten nadenken over het juryfilmpje waarin we de laatste 15 weken in 5 minuten moeten samenvatten.
Heb je het programmeerwerk van de 6des nog niet gezien? Bij deze het album ​FLL 6des​.
En ook de 5des zijn terug volop bezig met het voorbereidend werk naar volgend jaar; dat kan je het album ​FLL 5des​ volgen.
Voor het projectgedeelte van FLL verwijs ik graag naar klas paars.
De kids van het zesde hebben deze week ook een toestemmingsformulier voor de online wedstrijd gekregen. Heb je dit nog niet ingevuld, gelieve dit maandag aan je oogappel mee te geven.

Vrijdag is het van ‘s morgens tot 15u30 kerstfeest. Omwille van de coronaregels kunnen de kinderen dit jaar geen hapjes voor elkaar meebrengen, maar dat belet niet dat ze een lekkere feestmaaltijd voor zichzelf kunnen meebrengen. Ikzelf zal voor lekkere hapjes, soep en

feestdrank zorgen. We combineren dit met een leuke kerstfilm en talentenshow en toppen dat af met de zelfgemaakte kerstcadeautjes. De kaartjes zijn vorige week vrijdag getrokken, maar ter inspiratie hebben we ook een korte bevraging gedaan over wat we allemaal leuk vinden. Misschien dat de kids daar nog wat inspiratie uit kunnen putten.

Poetskalender

Salviastraat 7, 3580 Beringen
TEL: 011 42 29 77
FAX: 011 45 27 43
EMAIL: info@destep.be

VZW Vriendenkring “De Step”
REKNR: BE96 9799 2728 12